INGREDIENTELE NOASTRE AU SUPERPUTERI

hrănește-ți zâmbetul interior
Ingredientele noastre din întreaga lume vă pot ajuta cu superputerile lor pentru a vă aduce corpul și mintea în armonie, astfel încât să începeți să zâmbiți din interior.
Pline de vitamine, minerale și substanțe nutritive valoroase și cu puternice proprietăți antioxidante, acestea sunt nu numai incredibil de delicioase, ci și cele mai bune pentru tine și mojo-ul tău. Let’s #mojify this world together! #mymojo

#mymojo #mindfulmonday

putere verde pentru pielea ta: spirulina

alga spirulina a fost deja folosită de către azteci și în regatul Kanem de pe Lacul Ciad. Valoarea sa nutrițională excepțională l-a făcut unul dintre cele mai populare suplimente nutritive din ultimii ani.

Spirulina este extrem de bogată în proteine, fier, vitamine, minerale, oligoelemente și aminoacizi, care sunt esențiale pentru multe funcții care au loc sub pielea noastră. Vitamina B3, de exemplu, reglează formarea de colagen, precum și hidratarea și, de asemenea, acționează ca o protecție naturală împotriva efectelor dăunătoare ale radiațiilor UV.

Descoperă superputerile în:

fit și subțire: açai berries

Aceste mure mici, care ne amintesc de gustul nucilor și al ciocolatei, provin din pădurile tropicale din Amazon, unde shamanii le folosesc de mult timp pentru a promova o sănătate bună. Dacă doriți să încercați fructele de acai proaspete, trebuie să vă aventurați adânc în pădure, deoarece fructul miracol trebuie prelucrat cât mai curând posibil după recoltare, pentru a nu pierde niciunul din ingredientele sale valoroase.

Boabele cu conținut scăzut de calorii açai sunt puternic antioxidante și bogate în grăsimi sănătoase care energizează organismul și îți revigorează metabolismul. De asemenea, sunt cunoscute pentru efectele lor de scădere a apetitului și de reducere a colesterolului. Nu e de mirare că multe vedete de la Hollywoodîndrăgesc aceste fructe minune.

Întotdeauna tânăr: rodia

Rodia, care se găsește din abundență în Asia de Vest și Centrală, este unul dintre cele mai vechi fructe ale umanității. Ea nu este întâmplător un simbol al fertilității și al tinereții veșnice. Conform studiilor actuale, rodiile conțin substanțe anti-îmbătrânire extrem de eficiente, care ajută de fapt împotriva îmbătrânirii premature.
Dintre toate fructele, în special rodia este cunoscută pentru efectul său antioxidant. Chiar mai mult decât polifenolii găsiți în ceaiul verde sau vinul roșu, sunt cunoscute pentru a proteja împotriva cancerului și a bolilor cardiovasculare, reduc inflamațiile și încetinesc procesul de îmbătrânire prin captarea și legarea radicalilor liberi.

Descoperă superputerile în:

Strălucire fascinantă cu beneficii interioare: bambus

Oamenii din China au folosit bambusul de mii de ani în moduri foarte diferite – inclusiv medicina tradițională. De asemenea, are o importanță deosebită în arta chineză și, împreună cu orhideea, crizantema și ramura de prune, întruchipează „Cei patru nobili”.

Bambusul are o mare cerere în lumea cosmetică asiatică de mult timp. Se spune că întărește luminozitatea pielii. Este o sursă minerală fantastică, are proprietăți antiinflamatorii și calmante și acționează ca un puternic antioxidant împotriva îmbătrânirii premature a pielii și a ridurilor.

Descoperă superputerile în:

Să ne concentrăm pe vitamina C: Camu Camu

Camu Camu crește în pădurile tropicale ale Amazonului. Se spune că triburile din Peru și Columbia au folosit boabele sale pentru întărirea sistemului imunitar și pentru îngrijirea orală.

Nu este de mirare: Camu Camu este fructul cu cel mai mare conținut de vitamina C – o boabă conține de aproximativ 30 de ori mai multă vitamina C decât o portocală. Vitamina C reduce ridurile, asigură un ten uniform și hidratează.

Descoperă superputerile în:

 

Elixirul vieții din Orientul Îndepărtat: ceai verde

În China există sute de tipuri de ceai verde. Legenda spune că împăratul Shennong a descoperit efectele ceaiului verde în urmă cu 5.000 de ani. Cu toate acestea, a fost folosit doar ca ceai de la dinastia Ming din secolul al XIV-lea.

Se spune că ceaiul verde este capabil să furnizeze celulelor oxigen și nutrienți. Conține cafeină, tanin, vitamine și oligoelemente care întăresc sistemul imunitar. Și nu în ultimul rând, peste 50% polifenol – un antioxidant foarte puternic care ajută pielea să se protejeze și să se reînnoiască regulat.

Descoperă superputerile în:

Fructul-minune în Africa: Baobab

În Africa, baobabul, cunoscut și sub denumirea de arbore baobab, este considerat arborele vieții. Poate trăi până la 2000 de ani – și este apreciat în nutriție și medicamente pentru ingredientele sale care se găsesc în rădăcini, flori, fructe și chiar în scoarță.
Chiar dacă importul în UE a fost permis numai din 2008: îngrijirea pielii cu efect anti-îmbătrânire, întărirea pielii, produse pentru îngrijirea părului – între timp, fructele baobab au devenit, de asemenea, un adevărat superstar pentru noi în sectorul frumuseții. Fructul se usucă direct pe copac – ceea ce înseamnă că pulberea poate fi extrasă direct și păstrată fără adăugarea de conservanți.

Fructul baobab conține de șase ori mai multă vitamina C decât o portocală, de două ori mai mult calciu decât un pahar de lapte, mai mult fier decât o friptură, o mulțime de minerale și fibre prețioase – și mai mulți antioxidanți decât orice alte fructe din lumea.

Cea mai mare superputere.

Experimentează minunea galbenă: turmericul

Turmericul este unul dintre cele mai importante ingrediente în curry și face parte din bucătăria indiană. Dar știai, de asemenea, că este folosit și precum colorant în produse cosmetice și în Ayurveda și este utilizat în medicina tradițională atât ca ingredient intern, cât și ca ingredient activ extern?

Turmericul este un aliment gustos care arde grăsimea și stimulează circulația și funcția de detoxifiere a organismului. Cu vitamine, dar și zinc, calciu și potasiu, asigură unghiile sănătoase. Iar ingredientul său antioxidant, curcumina este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antibacteriene.

Descoperiți puterile sale în:

Recomandările noastre