Politica de retur

Informații privind dreptul de revocare al consumatorului

Politica de revocare

Consumatorul este orice persoană fizică ce încheie o tranzacție juridică în scopuri care nu pot fi atribuite nici activității sale comerciale, nici celei profesionale.

Dreptul de revocare

Ai dreptul de a revoca acest contract în termen de paisprezece zile, fără precizarea motivelor. Termenul de revocare este de paisprezece zile de la data la care tu sau un terț numit de tine, diferit de transportator, ați intrat în posesia produselor. Pentru a exercita dreptul de revocare trebuie să ne informezi aici despre decizia de a revoca acest contract. Poți utiliza în acest scop modelul de formular de revocare alăturat, ceea ce nu este totuși obligatoriu. Pentru respectarea termenului de revocare este suficient să ne trimiți un mesaj privind exercitarea dreptului de revocare înainte de expirarea termenului de revocare.

Urmările revocării

Dacă revoci acest contract, suntem obligați să îți rambursăm toate plățile primite de la tine, inclusiv costurile de livrare (cu excepția costurilor suplimentare rezultate din alegerea de către tine a unui alt tip de livrare decât livrarea standard recomandată de noi, cea mai avantajoasă ca preț), fără întârziere și cel târziu în termen de paisprezece zile de la data primirii de către noi a mesajului tău privind revocarea acestui contract. Pentru rambursare utilizăm același mijloc de plată pe care l-ai folosit la tranzacția inițială, cu excepția cazului în care convenim cu tine în mod explicit altă variantă; în niciun caz nu vom percepe tarife pentru această rambursare. Putem refuza rambursarea până primim înapoi produsele sau până ne prezinți dovada că ne-ai trimis înapoi produsele, în funcție de care dintre aceste două variante se întâmplă mai întâi. Ai obligația de a ne trimite înapoi sau de a ne preda produsele fără întârziere, cel târziu în termen de paisprezece zile de la data la care ne informezi cu privire la revocarea acestui contract. Termenul este respectat, dacă ne trimiți produsele înainte de expirarea termenului de paisprezece zile.

Vei suporta costurile directe pentru returnarea produselor.

Trebuie să suporți costurile unei eventuale pierderi de valoare a produselor doar în cazul în care pierderea de valoare se datorează manipulării inutile a produselor pentru a stabili tipul, caracteristicile și modul de funcționare al acestora.

Model de formular de revocare:
 • Prin prezenta revoc/ revocăm (*) contractul încheiat de mine/ noi (*) privind achiziționarea următoarelor produse (*)/ furnizarea următorului serviciu (*)
 • Număr de comandă
 • Data comenzii (*)/ data primirii (*)
 • Numele consumatorului(lor)
 • Adresa consumatorului(lor)
 • Data
—————————————

(*) Taie ce nu se potrivește.

Excluderea respectiv stingerea prematură a dreptului de revocare

Dreptul de revocare nu există în cazul contractelor

 • de furnizare a produselor care nu sunt prefabricate și a căror fabricație se bazează pe alegerea individuală sau specificațiile consumatorului, sau care sunt clar personalizate potrivit cerințelor personale ale consumatorului;
 • de furnizare a produselor perisabile sau cu termen de valabilitate scurt;
 • de furnizare a băuturilor alcoolice, al căror preț a fost convenit la încheierea contractului, dar care pot fi furnizate cel mai devreme la 30 zile după încheierea contractului și a căror valoare actuală depinde de fluctuațiile de pe piață, ce nu pot fi influențate de companie;
 • de furnizare a ziarelor, periodicelor sau revistelor, cu excepția contractelor de abonament.

Dreptul de revocare se stinge prematur în cazul contractelor

 • de furnizare de bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau de igienă, dacă au fost desigilate de consumator;
 • de furnizare de produse, dacă acestea au fost amestecate după livrare cu alte bunuri, de care nu pot fi separate prin natura lor;
 • de furnizare de înregistrări audio sau video sau de software informatic într-un ambalaj sigilat, dacă au fost desigilate de consumator.

Returnări

Modalitățile prezentate în secțiunea „Returnări” nu reprezintă o condiție a exercitării eficiente a dreptului de revocare prevăzut la secțiunea „Informații privind dreptul de revocare al consumatorului”.

Clienții sunt rugați să prevină deteriorarea sau murdărirea produselor. Produsele trebuie returnate vânzătorului pe cât posibil în ambalajul original împreună cu toate accesoriile sale. Dacă ambalajul original nu mai este în posesia cumpărătorului, se va utiliza un alt ambalaj adecvat, pentru a asigura suficientă protecție împotriva daunelor de transport și pentru a evita cererile de despăgubiri din cauza deteriorărilor cauzate de ambalarea necorespunzătoare.

Te rugăm să reții că putem rambursa doar valoarea produselor nedeschise!

În cazul în care comanda conținea și produse gratuite, te rugăm să le returnezi și pe acestea, pentru a obține rambursarea completă a prețului de cumpărare. Dacă păstrezi o parte a produselor, putem efectua doar o rambursare parțială.

Procedura de returnare

Pasul 1: Te rugăm să selectezi o țară și să menționezi numărul de comandă, precum și adresa pe eticheta de returnare.

Pasul 2: Tipărește eticheta de returnare și lipește-o pe coletul împachetat corespunzător. Apoi ni-l poți trimite gratuit de la cea mai apropiată unitate poștală.

De îndată ce coletul a sosit în depozit și a fost verificat, vom începe procedura de rambursare. Te rugăm să ții cont de faptul că rambursarea se efectuează prin metoda inițială de plată, dacă nu s-a convenit o altă metodă

[ib-listjs] [ib-listjs-cancellation-countries]

Dacă țara nu figurează în lista de mai sus, te rugăm să contactezi serviciul nostru pentru clienți pentru a face returul.